/ - Интернет
16/08/2022 u 09:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kina testirala dron za promjenu vremenskih prilika

Kako prenosi Kineska medijska grupa, uspjeh prvog leta označava proboj za bespilotne letjelice (UAV) kineske proizvodnje za detekciju i modifikaciju vremenskih prilika

Kina je razvila novi sistem bespilotnih letjelica za modifikaciju vremenskih prilika, sposobnih za detekciju oblaka, kiše, vjetrova i aerosola u vazduhu na svojoj ruti leta.

Kako prenosi Kineska medijska grupa, uspjeh prvog leta označava proboj za bespilotne letjelice (UAV) kineske proizvodnje za detekciju i modifikaciju vremenskih prilika.

Te letjelice mogu doprineti smanjenju katastrofa i ekološkoj zaštiti, objavila je Korporacija za vazduhoplovnu nauku i tehnologiju.

„Platforma, koja se odlikuje velikim opterećenjem, dugotrajnošću, niskim troškovima održavanja i brzim postavljanjem, završila je svoj 75-minutni prvi let sa aerodroma u sjeverozapadnoj kineskoj provinciji Šansi.

Među novim funkcijama je lasersko-mikrotalasna dvostruka detekcija, aktivno/pasivno otkrivanje zglobova i detekcija na licu mjesta“, naveo je jedan od inženjera.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 22:27