Илустрација / - САД и Кина
15/04/2022 u 10:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кина тражи да САД прекине све контакте са Тајваном

Кинеска војска саопштила је претходно да је извела војне вјежбе око Тајвана, пренијели су медији позивајући се на кинеску државну телевизију

САД би требало да прекину све званичне контакте са Тајваном, изјавио је данас портпарол Министарства спољних послова Кине Џао Лиђијан.

Он је на брифингу истакао да су акције САД у супротности са принципом „једне Кине“ и принципима три заједничка кинеско-америчка коминикеа.

Кинеска војска саопштила је претходно да је извела војне вјежбе око Тајвана, пренијели су медији позивајући се на кинеску државну телевизију.

Кинеска народноослободилачка армија ће предузети одлучне мјере да спријечи спољно мијешање око Тајвана и предупреди све покушаје сепаратизма, саопштило је данас кинеско министарство одбране.

Група од шест америчких конгресмена, укључујући предсједника комитета за спољне односе Сената Боба Менендеза, допутовала је јуче на Тајван у дводневну посјету.

САД немају формалне односе са Тајваном, који Кина сматра својом територијом, али су његов најважнији међународни спонзор и добављач оружја, наводи британска агенција.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 20:34