Илустрација / - SCREENSHOT YOUTUBE
21/11/2021 u 13:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кинески бомбардери над Тајваном

Паника на острву, нуклеарне грдосије обиљежавају територију

Два кинеска нуклеарна бомбардера Х-6 полетјела су данас ка југу Тајвана, као дио формације од укупно девет авиона кинеског ратног ваздухопловства који су летјели у зони противваздушне одбране Тајвана, саопштило је министарство одбране у Тајпеју.

Два бомбардера Х-6 су летјела изнад канала Баши који раздваја Тајван од Филипина, а потом су се вратили у Кину, док су други кинески ратни авиони летјели надомак острва Пратас које је под контролом Тајвана, наводи се у саопштењу тајванског министарства, преноси Ројтерс.

У међувремену, Кина је данас смањила ниво својих дипломатских односа са Литванијом испод нивоа амбасадора, као додатни одговор на одлуку Виљнуса да на Тајвану, који Пекинг сматра својом територијом, отвори дипломатско представништво.

Кина је раније протјерала литванског амбасадора из Пекинга и повукла свог амбасадора из Виљнуса, желећи да истакне осјетљивост питања статуса Тајвана, пренио је раније АП.

Министарство спољних послова Кине оптужило је Литванију за "подривање кинеског суверенитета и територијалног интегритета" и позвало је литванску владу да "одмах исправи грешке".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 19:22