/ - FOTO: PEXELS
25/09/2023 u 15:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kineskinja optužena za nevjerovatnu prevaru: Primala platu u 16 firmi, a nije radila nijedan dan

Prevarantska šema je počela da se urušava prošlog januara kada je jedan od bivših poslodavaca pronašao njeno pismo u nekoliko onlajn grupa i shvatio da ju je ranije otpustio

Kineskinja, predstavljena pod pseudonimom Guan Ju, optužena je za prevaru jer je istovremeno bila zaposlena u 16 kompanija, ali se nikada nije pojavljivala na poslu. Ona je, navodno, obmanula gomilu poslodavaca i dobijala plate najmanje tri godine, iako nikada nije obavila nijedan posao.

Na sudu će se pojaviti i njen suprug, a navodno su vodili brižljivu evidenciju o svim poslodavcima, ulogama koje bi trebalo da obavlja u kompanijama i mjesečnim zaradama.

Žena je stalno tragala za novim poslodavcima, a kada bi odlazila na razgovor za posao, fotografisala se i govorila drugim šefovima da je "pregovarala s klijentima".

Vjerovali ili ne, sistem je godinama funkcionisao besprekorno, omogućavajući joj da kupi skupocjeni stan u Šangaju, prenosi Oddity Central.

Prevarantska šema je počela da se urušava prošlog januara kada je jedan od bivših poslodavaca pronašao njeno pismo u nekoliko onlajn grupa i shvatio da ju je ranije otpustio.

Čovjek je utvrdio da je radila za drugu firmu, dok je bila na njegovom platnom spisku i odmah je pozvao policiju.

Ubrzo, složene su kockice prevare koja se procjenjuje na nevjerovatnih šest miliona eura. Pored nje i supruga, uhapšeno je 50 saučesnika.

Lokalni mediji prenose da ovakve prevare predstavljaju veliki problem u Kini, sa stotinama specijalizovanih grupa koje navodno preuzimaju poslove od poslodavaca.

Oni su posebno obučeni, imaju "upeglane" biografije, a samo ih zanimaju "besplatne" plate, prenosi Telegraf.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
KINAPREVARAPOSAO
29. novembar 2023 02:30