/ ilustracija - PHOTO BY BART ON UNSPLASH
30/09/2023 u 08:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kit prevrnuo čamac, poginuo muškarac

Čamac je "vjerovatno udario kit, uletio i unutar plovila, uzrokujući da se čamac nagne, izbacujući obojicu muškaraca", rekla je policija u psaopštenju

Jedan je muškarac preminuo u subotu, a drugi je u bolnici nakon što je kit udario i preokrenuo njihovu čamac tkom ribolovne ekspedicije u Australiji, saopštiile su vlasti, prenose mediji.

Policija je saopštila da je jedan muškarac izvučen bez svijesti iz zaliva Botaniy, u blizini obale Sidneja, te je kasnije umro, dok je drugi prebačen u bolnicu u stabilnom stanju. Australski mediji pišu da su dvojica muškaraca bili 45 minuta u vodi prije nego što su izvučeni.

- Kit je bio umiješan, ko god je mislio da će se to dogoditi, to je užasno tragično- rekla je ministarka policije Novog Južnog Velssa Jasmin Jetli, prenosi Jutarnji.hr.

Državni ministar hitnih službi Džihad Dib rekao je da je to bila "apsolutna čudna nesreća".

Čamac je "vjerovatno udario kit, uletio i unutar plovila, uzrokujući da se čamac nagne, izbacujući obojicu muškaraca", rekla je policija u psaopštenju.

Nije identifikovala vrstu kita.

Naučnica koja proučava podmorje Vanesa Pirotta izjavila je za australijske medije da su ovakvi događaji rijetki.

"Ovo je vrlo neuobičajeno... vrijeme je migracije kitova kada posmatramo hiljade grbavih kitova kako tokom ljeta prolaze pokraj Sidneja natrag prema Antarktiku. Mogu iskočiti kada se najmanje nadate", rekla je ona, prenose Nezavisne.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 07:11