/ - ILUSTRACIJA - PHOTO BY NADIA JAMNIK ON UNSPLASH
31/05/2023 u 21:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ko je kupio "grad duhova" u srcu pustinje za 22,5 miliona dolara

Grad je danas u ruševinama sa napuštenim objektima, a nekada je u njemu živjelo oko 4.000 ljudi. Grad je imao tri škole, tržne centre, crkve, kompanije

U kalifornijskoj pustinji, na Orlovoj planini, na sat vremena vožnje od Palm Springsa, smješten je stari rudarski grad.

Kupio ga je, za 22,5 miliona dolara, kupac koji je želeo da ostane anoniman.

Kompanija  Ecology Mountin Holdings sa sjedištem u Los Anđelesu, u ime tajnog kupca, kupila je "grad duhova" od Kompanije Eagle Mountain Asquisition LLC. 

Oglas za prodaju grada, koji je nekada bio rudnik za eksploataciju rude gvožđa, bio je postavljen na samom ulazu u grad, prenose Nezavisne.

Osnovao ga je Henri Džef Kajzer. Rudnik je radio u periodu od 1948. do 1980. godine.

Grad je danas u ruševinama sa napuštenim objektima, a nekada je u njemu živjelo oko 4.000 ljudi. Grad je imao tri škole, tržne centre, crkve, kompanije.

Kada je rudnik počeo da radi sa gubicima, kompanija u čijem vlasništvu je bio, najavila je zatvaranje i zamolila stanovnike da traže nove poslove i lokaciju za život.

U gradu je poslije zatvaranja rudnika 1988. godine otvoren zatvor koji je prestao sa radom 2003. godine zbog pobune i nereda u kojima je bilo žrtava.

Od tada je Orlova planina nenaseljena i napuštena. U ovom gradu snimani su holivudski filmovi, a i istraživači su pravili video-klipove za društvene mreže i muzičke spotove.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
GRADDUHOVIPUSTINJA
22. april 2024 19:54