Korona virus / - UNSPLASH
19/11/2022 u 12:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Korona ponovo parališe Peking: Ogroman skok broja zaraženih, zatvorene prodavnice i restorani

Širom Kine su uvedeni karantini i druge stroge mjere kontrole, a stanovnicima Pekinga je savjetovano da ne napuštaju kuće, osim ako je to apsolutno neophodno

U Pekingu su, zbog porasta broja novoobolelih od korone, zatvorene prodavnice, osim onih koje prodaju najosnovnije artikle, kao i restorani, a odložena je i dozvola za izvođenje predstava u jednom od najstarijih i najpoznatijih pozorišta u kineskoj prestonici Jikiang.

Kineske nadležne službe saopštile su danas da je zabilježeno 24.263 nova slučaja novooboljelih od korone, od kojih je 515 u Pekingu.

Velika većina novooboljelih nije imala nijedan simptom, navele su zdravstvene službe.

Širom Kine su uvedeni karantini i druge stroge mjere kontrole, a stanovnicima Pekinga je savjetovano da ne napuštaju kuće, osim ako je to apsolutno neophodno.

Od srijede je zabranjen pristup elitnom univerzitetu u Pekingu.

Ljudi koji su bili na pijaci na jugoistoku Pekinga, gdje je otkriven slučaj oboljevanja od korone stavljeni su u karantin u hotelu o svom trošku.

Pozorišne predstave je trebalo da se nastave 27. novembra, ali su datumi za ponovno otvaranje opet odloženi.

Pozorište Jikiang se nalazi u centru trgovačkog kvarta Vangfudžing, a prvobitno je izgrađeno 1906. godine, dok se nedavno preselilo na sadašnju lokaciju na osmom spratu tržnog centra u kojem se takođe nalaze prodavnice i restorani.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 18:18