/ - FOTO: CNN/PRINTSCREEN
25/10/2023 u 16:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kraljica Ranija optužila Zapad za "duple standarde" zbog Gaze: Šokirani smo i razočarani reakcijom svijeta

U poslednjih nekoliko nedjelja vidjeli smo očigledne dvostruke standarde u svijetu, rekla je ona

Jordanska kraljica Ranija optužila je zapadne lidere za „upadljive dvostruke standarde“ jer, prema njenoj ocjeni, nisu osudili smrt civila pod izraelskim bombardovanjem u Gazi, dok izraelski rat protiv Hamasa prijeti da destabilizuje odnose između američkih i arapskih lidera.

Govoreći za CNN i Kristin Amanpur u ekskluzivnom intervjuu, kraljica Ranija, koja je inače palestinskog porijekla, rekla je:

- Mi širom Bliskog istoka, uključujući Jordan, šokirani smo i razočarani reakcijom svijeta na ovu katastrofu koja se odvija. U poslednjih nekoliko nedjelja vidjeli smo očigledne dvostruke standarde u svijetu.

-Кada se desio 7. oktobar, svijet je odmah stao uz Izrael i njegovo pravo da se brani i osudio napad koji se desio… ali ono što vidimo u poslednjih nekoliko nedjelja jeste tišina u svijetu - rekla je ona za CNN.

Izrael je proglasio „potpunu blokadu“ Gaze nakon terorističkih napada palestinske militantne grupe Hamas 7. oktobra, koja kontroliše ovu obalsku enklavu. U napadima Hamasa je ubijeno više od 1.400 ljudi i više od 200 njih je odvedeno u Gazu kao taoci.

Opsada je rezultirala nemilosrdnim vazdušnim napadima na gusto naseljenu Gazu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 18:30