/ - SHUTTERSTOCK - DMITRIJ PESKOV
24/10/2022 u 13:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kremlj: Pariz i Berlin ne pokazuju želju da učestvuju u posredovanju

Što se tiče Makrona i Šolca, oni u poslednje vrijeme ne pokazuju želju da slušaju stav ruske strane ni da učestvuju u bilo kakvim naporima u vezi sa posredovanjem - izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov

Francuski predsjednik Emanuel Makron i njemački kancelar Olaf Šolc ne pokazuju želju da učestvuju u posredovanju u mirovnim pregovorima za rješavanja sukoba u Ukrajini, saopštio je Kremlj.

- Što se tiče Makrona i Šolca, oni u poslednje vrijeme ne pokazuju želju da slušaju stav ruske strane ni da učestvuju u bilo kakvim naporima u vezi sa posredovanjem - izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je pohvalio stav Ankare, koji se vrlo razlikuje od stavova Pariza i Berlina.

- Ankara pokazuje spremnost da nastavi posredničke napore“ koje „veoma cijeni“ ruski predsjednik Vladimir Putin - rekao je Peskov.

Članica NATO, Turska, koja je veoma zavisna od ruskog gasa i nafte, pokušava od početka ruske ofanzive, 24. februara, da održi odnose i sa Ukrajinom i Rusijom i nije se pridružila medjunarodnim sankcijama uvedenim Moskvi.

Ankara je odigrala ključnu ulogu u razmeni zarobljenika u septembru između Rusije i Ukrajine, a u julu u zaključivanju sporazuma između dvije zemlje, pod okriljem UN, kojim se dozvoljava izvoz ukrajinskih žitarica preko Crnog mora i Bosfora.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 00:51