/ - WIKIPEDIA
15/12/2021 u 07:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривична пријава за бившег Трамповог савјетника: Није свједочио о нападу на Капитол

Истражни одбор Представничког дома једногласно је донио одлуку да Медоуз није испунио своју законску обавезу према Конгресу и сада је на министарству правде да одлучи да ли ће покренути кривичну пријаву против неладашњег шефа кабинета бившег предсједника Доналда Трампа

Представнички дом америчког Конгреса у којем већину имају демократе изгласао је да се министарству правде САД препоручи да покрене кривичну пријаву против Марка Медоуза, бившег шефа кабинета предсједника Доналда Трампа због тога што се није одазвао да пред истражним одбором доњег дома Конгреса свједочи о нападу на Капитол хил 6. јануара.

Резултат синоћњег гласања био је 222 за према 208 против јер су двојица републиканаца, конгресмени Лиз Чејни из Вајоминга и Адам Кинзингер из Илиноиса, који су чланови истражног одбора, гласали са демократама за покретање кривичне пријаве против Медоуза, пренио је Си-Ен-Ен.

У понедјељак је истражни одбор Представничког дома једногласно донио одлуку да Медоуз није испунио своју законску обавезу према Конгресу и сада је на министарству правде да одлучи да ли ће покренути кривичну пријаву против неладашњег шефа кабинета бившег предсједника Доналда Трампа.

Замољен да у интервјуу за Фокс њуз канал прокоментарише јучерашњу одлуку конгресног одбора, Медоуз је изразио разочарење и додао да није изненађен.

- Овдје се ради о Доналду Трампу и о томе да се још једном крене на њега -  оцијенио је Медоуз.

Бивши шег кабинета предсједника Доналда Трампа Марк Медоуз, који је и сам био конгресмен у Представничком дому више од седам година, све док се није придружио Трамповој администрацији 2020. године, поднио је тужбу и против истражног одбора, и против предсједавајуће Представничког дома Ненси Пелоси.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 09:46