Dmitro Kuleba / - FOTO: EPA
31/08/2023 u 19:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kuleba: Kritičari ukrajinske protivofanzive trebali bi ućutati

Predlažem svima koji kritikuju da zašute, da dođu u Ukrajinu i pokušaju sami osloboditi jedan centimetar četvorostepeni, kazao je Kuleba

Kritičari ukrajinske protivofanzive trebali bi “ućutati”, poručio je ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba u četvrtak u Toledu, a u Kijevu je ministarstvo odbrane izvijestilo o nekim uspjesima na ratištu.

Članci u dnevnicima New York Times, Washington Post te u drugim medijima citirali su prošle sedmice američke i zapadne zvaničnike koji ocjenjuju da ofanziva nije ispunila očekivanja. Neki za takav razvoj krive ukrajinsku srategiju i krive Kijev da je koncentrisao svoje snage na pogrešnim mjestima.

Kako javljaju agencije, Moskva poručuje da je ukrajinska protivofanziva propala. Ukrajinski zapovjednici kažu da napreduju sporo, kako bi oslabili rusku odbranu i logistiku te smanjili gubitke do konačnog udara svom snagom, 

- Kritikovati sporost protivofanzive je kao da pljujete u lice ukrajinskom vojniku koji žrtvuje svoj život - rekao je Kuleba na margini sastanka ministara vanjskih poslova EU-a u Toledu u Španiji.

- Predlažem svima koji kritikuju da zašute, da dođu u Ukrajinu i pokušaju sami osloboditi jedan centimetar četvorostepeni - dodao je.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 21:40