/ Foto: DAVID SAILER/FT
08/05/2022 u 16:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Курц: Радује ме што сам служио земљи, али доста ми је политике

Бивши аустријски канцелар негирао гласине да би могао да се врати на политичку сцену

Бивши аустријски канцелар и некадашњи лидер владајуће Народне партије Аустрије (ОВП) Себастијан Kурц у првом интервјуу после повлачења са политичке сцене искључио је могућност повратка и то трајно.

Kурц је за бечки дневник „Kронен цајтунг“ негирао гласине да би могао да се врати на политичку сцену на предстојећој скупштини ОВП, која је заказана за 14.мај.

Он је казао да му није пријатно због лажних гласина, чему се није радовао ни током политичке каријере.

- Могу у потпуности трајно искључити повратак у политику. Почео сам са 16 година да се ангажујем политички, са 24 сам постао државни секретар, и од тада сам био десет година у влади. Имао сам довољно порције политике- рекао је он.

Kурц је истакао да га је радовало што је могао да служи земљи, и да га сада радује што може радити у привреди.

Kада је ријеч о истрази која је и даље у току против њега, Kурц каже да зна шта је радио, и шта није, и да је, као и сви, доносио исправне и неке погрешне одлуке, али никада није прекршио закон.

- Сматрам растућу политичку културу подношења пријава, клеветања и покушаја да се кривичним законом води политика, страшном. У међувремену на све гледам опуштено и увјерен сам да ћу на крају доказати да су све оптужбе лажне- закључио је Курц. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 00:51