Са састанка / - фото: Твитер
26/04/2022 u 18:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лајчак: Имамо замах за интеграцију Западног Балкана у ЕУ

Предсједница Европског парламента Роберта Мецола изјавила је раније данас на том форуму да Србија озбиљно заостаје када је ријеч о усклађивану са спољном политиком Европске уније

Имамо замах за интеграцију Западног Балкана у ЕУ и регион то треба да искористи без одлагања, објавио је данас на свом Твитер налогу специјални изасланик Европске уније за дијалог Србије и Косова Мирослав Лајчак, који је учествовао на форуму „ЕУ среће Балкан“ у Софији.

Предсједница Европског парламента Роберта Мецола изјавила је раније данас на том форуму да Србија озбиљно заостаје када је ријеч о усклађивану са спољном политиком Европске уније.

Форум у Софији окупио је лидере ЕУ, министре спољних послова, истакнуте јавне личности и политичаре, који су разговарали о корацима за унапрјеђење регионалне сарадње и интеграције у ЕУ, саопштили су организатори.

Циљ форума је, како су навели, да истакне повезаност између земаља Западног Балкана, као гаранцију отпорности на ризике и пријетње.

Форум је организовала организација Савез либерала и демократа за Европу (АЛДЕ) у сарадњи са Европским либералним форумом (ЕЛФ) и Атлантским клубом Бугарске (АЦБ).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 02:36