СЕРГЕЈ ЛАВРОВ И МЕВЛУТ ЧАВУШОГЛУ / - ФОТО КОЛАЖ
20/04/2022 u 18:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лавров-Чавушоглу: Исход преговора искључиво зависи од Кијева

Рат Русије и Украјине, који је почео руским нападом 24. фебруара, изазвао је међународну осуду, довео до финансијских санкција Москви и подстакао егзодус глобалних фирми из Русије

Министар вањских послова Турске Мевлут Чавушоглу разговарао је телефоном са руским колегом Сергејом Лавровом, јавља Анадолија.

У саопштењу Министарства вањских послова Турске наводи се да су двојица министара разговарали о најновијим дешавањима у Украјини.

Ројтерс преноси да је Лавров у телефонском разговору Чавушоглуу рекао да исход преговора са Украјином у потпуности зависи од спремности Кијева да узме у обзир руске захтјеве.

Руско министарство спољних послова навело је да су Лавров и Чавушоглу разговарали о ситуацији у Маријупољу и мјерама које би осигурале безбједност цивила, укључујући и странце.

Чавушоглу је јуче имао телефонски разговор и са украјинским министром вањских послова Дмитром Кулебом.

Рат Русије и Украјине, који је почео руским нападом 24. фебруара, изазвао је међународну осуду, довео до финансијских санкција Москви и подстакао егзодус глобалних фирми из Русије.

Најмање 2.104 цивила су убијена, а 2.862 рањена у Украјини од почетка рата, говоре процјене Уједињених нација, при чему се страхује да су стварне бројке много веће.

Више од 4,9 милиона Украјинаца побјегло је у друге земље, а више од седам милиона интерно је расељених, саопштила је агенција УН-а за избјеглице.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 15:58