Sergej Lavrov / - SKRINšAT
16/04/2023 u 17:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lavrov od sjutra u posjeti Brazilu, Venecueli, Nikaragvi i Kubi

Ruski ministar leti u region sa specifičnom agendom u cilju jačanja obostrano korisne saradnje tih zemalja u političkoj, trgovinskoj, ekonomskoj, obrazovnoj, humanitarnoj, kulturnoj i drugim oblastima

Ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov boraviće od sutra do 21. aprila u posjeti zemljama Latinske Amerike, tokom koje će obići Brazil, Venecuelu, Nikaragvu i Kubu, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

U saopštenju se navodi da će Lavrov imati prijeme kod najvišeg rukovodstva ovih država i pregovore sa ministrima spoljnih poslova, prenose agencije.

Ruski ministar leti u region sa specifičnom agendom u cilju jačanja obostrano korisne saradnje tih zemalja u političkoj, trgovinskoj, ekonomskoj, obrazovnoj, humanitarnoj, kulturnoj i drugim oblastima. Kako je navedeno u saopštenju, u centru pregovora biće pitanja jačanja međunarodno-pravnih temelja savremenog sveta, čija je noseća struktura Povelja UN.

"Latinska Amerika je prijateljski region, jedan od centara formiranja multipolarnog sveta, sa kojim Rusija namjerava da održava dinamičan dijalog, razvija konstruktivnu saradnju, nepodložna bilo kakvom diktatu spolja," zaključuje se u saopštenju. Ministarstvo je na svom Telegram kanalu objavilo i snimak iz Lavrovljevog aviona, gdje je novinare koji su ga pratili počastio uskršnjim jajima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 09:40