/ FOTO. EPA/ Sergej Lavrov
03/10/2022 u 15:29 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lavrov uporedio Ameriku sa Hitlerom

Državna duma je ratifikovala sporazume o ulasku Donjecke i Luganske Narodne Republike, kao i Hersonske i Zaporoške oblasti u sastav Ruske Federacije

Sjedinjene Američke Države danas su potčinile cIo kolektivni Zapad kako bi pretvorili Ukrajinu u instrument borbe protiv Rusije, rekao je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, PRENOSE nOVOSTI.

- SAD su danas sebi potčinile gotovo cIo kolektivni Zapad, mobilišući ga da pretvori Ukrajinu u instrument borbe protiv Rusije. Baš kao što je Adolf Hitler svojevremeno mobilisao većinu evropskih zemlja za napad na SSSR. Kao ni tada, ni sadašnjim planovima nije suđeno da se ostvare. Predsjednik je to vrlo jasno rekao u Kremlju - rekao je Lavrov tokom obraćanja u Državnoj dumi.

Kako je istakao, ulazak DNR, LNR, Hersonske i Zaporoške oblasti u sastav Rusije je logičan nastavak ujedinjenja ruskih zemalja, što je započeto 2014. godine vraćanjem Krima i Sjevastopolja u Rusiju.

- Mi ne reagujemo na izmišljene prijetnje u dalekim zemljama. Mi štitimo svoje granice, svoju otadžbinu, cio naš narod od stvarnog genocida, koji su organizovali potomci i sledbenici nacističkih poslušnika koji su otišli da služe prekookeanskim gospodarima - poručio je šef ruske diplomatije.

Državna duma je ratifikovala sporazume o ulasku Donjecke i Luganske Narodne Republike, kao i Hersonske i Zaporoške oblasti u sastav Ruske Federacije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 13:07