/ FOTO ILUSTRACIJA UP
08/11/2022 u 22:15 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Legalizacija marihuane na glasanju u pet država

Bajden je prošlog mjeseca objavio da pomiluje hiljade amerikanaca osuđenih zbog jednostavnog posjedovanja marihuane prema saveznom zakonu

Glasači u pet država na dan izbora odlučuju hoće li odobriti rekreacionu marihuanu, potez koji bi mogao signalizovati veliki pomak prema legalizaciji čak i u najkonzervativnijim dijelovima Amerike.

Prijedlozi su na glasanju u Arkanzasu, Merilendu, Mizuriju, Sjevernoj Dakoti i Južnoj Dakoti i slijede poteze predsjednika Džoa Bajdena prema dekriminalizaciji marihuane, prenose Nezavisne.

Bajden je prošlog mjeseca objavio da pomiluje hiljade amerikanaca osuđenih zbog jednostavnog posjedovanja marihuane prema saveznom zakonu.

Zagovornici inicijativa za marihuanu rekli su da bi Bajdenova najava mogla podstaći njihove napore. Rekreaciona marihuana legalna je u 19 država, a ankete su pokazale protivljenje ublažavanju legalizacije.

Sve države s rekreacionom marihuanom na glasačkom listiću, osim Merilenda, glasale su za Trampa na predsjedničkim izborima 2020. godine, prenosi "PBS".

Pet država takođe trenutno ima legalne programe medicinske marihuane. To uključuje Arkanzas, koji je 2016. postao prva država Biblijskog pojasa koja je odobrila medicinsku marihuanu. Državne ambulante otvorene su 2019. godine, a više od 91.000 pacijenata ima kartice za legalnu kupovinu marihuane za medicinske probleme.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 19:16