/ - FOTO: UNSPLASH - ILUSTRACIJA, VOJNIK, RAT, SPECIJALAC
22/12/2023 u 20:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Libanski premijer spreman da razoruža Hezbolah

Da bi se to desilo, Izrael takođe mora da se povinuje i povuče sa spornih teritorija na planini Dov, brdu Kfar Čuba i libanske strane sela Gajar, izjavio Mikati

Libanski premijer Nadžib Mikati rekao je danas da je spreman da primeni rezoluciju UN koja bi pomogla da se okončaju prekogranični napadi Hezbolaha na Izrael, prenosi B92.

Da bi se to desilo, Izrael takođe mora da se povinuje i povuče sa spornih teritorija na planini Dov, brdu Kfar Čuba i libanske strane sela Gajar, izjavio Mikati.

-Potpuno smo spremni da se posvetimo njihovoj primjeni, pod uslovom da izraelska strana učini isto i da se povuče sa okupirane teritorije, u skladu sa međunarodnim zakonima i rezolucijama - dodao je Mikati, prenosi Tajms of Izrael.

Na granici između Libana i Izraela došlo je do eskalacije razmjene vatre, uglavnom između IDF-a i terorističke grupe Hezbolah koju podržava Iran, otkako je 7. oktobra počeo rat Izraela i Hamasa.

Rezolucijom 1701 Savjeta bezbjednosti UN, kojom je okončan rat između Izraela i Hezbolaha 2006. godine, poziva se na uklanjanje naoružanog osoblja južno od rijeke Litani u Libanu, osim mirovnih snaga UN i libanske vojske i državnih bezbjednosnih snaga.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 15:18