Илустрација / - Спутњик
21/12/2021 u 08:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Литваниjа страхуjе од новог таласа миграната из Бјелорусиjе

Броj миграната коjи покушаjу да пређу из Бјелорусиjе смањио се посљедњих недјеља, али Литваниjа jе саопштила да би се ускоро могли суочити са новим таласом избјеглица

Министарство унутрашњих послова Литваниjе саопштило jе данас да су бјелоруске власти наредиле премјештање миграната из складишта близу пољске границе, као и из Минска.

Броj миграната коjи покушаjу да пређу из Бјелорусиjе смањио се посљедњих недјеља, али Литваниjа jе саопштила да би се ускоро могли суочити са новим таласом избјеглица.

"Добили смо информациjу о налогу предсједника Бјелорусиjе Александра Лукашенка да се илегални мигранти извуку из складишта на граничном прелазу Брузги и у Минску, тако да ће ускоро бити покушаjа да се ти мигранти усмјере ка Литваниjи, Пољскоj и Летониjи", рекла jе новинарима министарка унутрашњих послова Агне Билотаите, преноси Роjтерс.

Она jе додала да jе Бјелорусиjи тренутно око 3.000-4.000 миграната.

Како наводи Роjтерс, званичници бјелоруског министарства унутрашњих послова нису били доступни за коментар.

На врхунцу мигрантске кризе прошлог мјесеца хиљаде миграната било jе заглављено на источним границама Европске униjе у кризи коjу jе, по оцјени држава чланица, изазвао Минск намјерним довођењем избјеглица и пребацивањем преко граница.

Са друге стране, бјелоруски предсједник Лукашенко тврди да jе хуманитарну кризу намјерно изазвала ЕУ, наводи Роjтерс.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 10:00