Džo Baјden / -FOTO: EPA
17/02/2023 u 07:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ljekari potvrdili da je Bajden sposoban za dužnost: Zdrav je i snažan

Oko tri četvrtine Amerikanca smatraju da je Bajden prestar da vodi američku vladu

Ljekari su američkog predsjednika Džo Bajdena (80) proglasili zdravim i “sposobnim za dužnost” nakon sistematskog pregleda. Utvrđeno je i da nema posljedica dugotrajnog covida nakon što je prošle godine bio pozitivan na koronavirus.

- Predsjednik ostaje sposoban za dužnost i u potpunosti može izvršavati sve svoje odgovornosti bez ikakvih izuzeća - rekao je ljekar Bijele kuće Kevin O’Konor.

Kako je napisao, Bajen je “zdrav, snažan, 80-godišnji muškarac”.

Zdravstveni pregled se pomno pratio jer se očekuje da Bajden najavi kandidaturu za drugi predsjednički mandat.

U ljekarskom izvještaju je navedeno da Bajden nije imao nikakve simptome dugotrajnog covida i da se njegov ukočen hod nije pogoršao od posljednjeg pregleda.

Biden je najstarija osoba koja obavlja dužnost predsjednika Sjedinjenih Država i zbog te činjenice ispituje se njegova sposobnost.

Oko tri četvrtine Amerikanca – uključivo više od polovine demokrata i velika većina republikanaca – smatraju da je Bajden prestar da vodi američku vladu, prema anketi Reuters/Ipsos sprovedenoj od 6. do 13. februara.

Usprkos slabim rezultatima anketa Bajden već neko vrijeme najavljuje da se namjerava ponovno kandidovati, što bi ga moglo dovesti do novog okršaja s prethodnikom Donaldom Trampom koji je svoju kandidaturu već potvrdio.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 04:52