/ - UNSPLASH, ILUSTRACIJA
25/06/2023 u 13:20 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ljudski ostaci pronađeni u blizini mjesta gdje je nestao slavni glumac

Na velikom platnu glumio je glavnog lika u dva izdanja franšize horor filmova "Warlock" Uključujući "Arachnophobiju" i "Leaving Las Vegas"

Ljudski ostaci pronađeni su u južnoj Kaliforniji u blizini područja na kojem se traga za nestalim britanskim glumcem Julianom Sandsom, prenosi Klix.ba.

-Planinari su kontaktirali šerifovu postaju Fontana nakon što su otkrili ljudske ostatke u divljini Mount Baldyja- stoji u saopštenju šerifa okruga San Bernardino.

Istražitelji kažu da bi identifikacija posmrtnih ostataka trebala biti dovršena iduće sedmice. Potraga za Sandsom bila je usredotočena na područje Mount Baldyja prema tragovima kretanja pronađenih na njegovom mobitelu. Britanski glumac nije viđen otkako je u januaru krenuo na planinarenje u San Gabriel sjeveroistočno od Los Angelesa.

Aktivna potraga za Sandom bila je u mirovanju zbog loših vremenskih uslova sve do prošle subote. Više od 80 volontera i službenika uz vazdušnu podršku dva helikoptera i brojnih dronova pretraživali su udaljena područja planine i vršili procjene iz zraka, piše CNN.

Šerif okruga u ponedjeljak je rekao da uprkos nedavnom toplijem vremenu, dijelovi planine i dalje su nedostupni zbog ekstremnih uslova, a područja pretraživanja uključuju strmi teren prekriven s tri metra leda i snijega.

Gloria Huerta, portparolka odjeljenja, za CNN je otkrila da su zvaničnici bili prisiljeni prekinuti potragu u januaru zbog lošeg vremena i mogućnosti lavine.Inače, Sands je najpoznatiji po televizijskim ulogama Vladimira Bierka, antagonista u petoj sezoni "24", kao i Supermanova oca Jor-Ela u "Smallvilleu".

Na velikom platnu glumio je glavnog lika u dva izdanja franšize horor filmova "Warlock" Uključujući "Arachnophobiju" i "Leaving Las Vegas".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. jun 2024 09:43