Фото: Скриншот
05/09/2021 u 17:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Локални медији: Предсједник Гвинеје свргнут војним ударом

Истичући да је предсједник Конде у њиховим рукама, Доумбоуја је рекао да су устав, влада и институције укинути, а границе затворене

Локални медији тврде да је предсједник Гвинеје Алфа Конде свргнут војним ударом, преноси N1.

Локални медији објавили су фотографије пуковника Мамадија Доумбоује, начелника Специјалних снага (ГФС), и предсједника Кондеа.

Доумбоуја је на снимку на којем се налази с групом војника поручио да су заузели владу због политичке и економске ситуације у држави.

Истичући да је предсједник Конде у њиховим рукама, Доумбоуја је рекао да су устав, влада и институције укинути, а границе затворене.

У другом видеу на друштвеним мрежама могло се видети да је Конде изгледао изузетно нерасположен и исцрпљен у просторији у којој су били и војници.

Снажна пуцњава чула се у недељу ујутро у Конакрију, главном граду Гвинеје. Како наводи Радио Франце Интернатиона, метке су испалили војници из јединица специјалних снага.

Гвинеја је држава у западној Африци. На западу излази на Атлантски океан, а на копну граничи с Гвинејом Бисау и Сенегалом на северу, Малијем на сјевероистоку, Обалом слоноваче на истоку, Либеријом на југу и Сијера Леонеом на југозападу.

ВИДЕО:  Al Jazeera English (јутјуб)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. jun 2024 08:53