Ilustracija / - SRDJA BOLJEVIC SRDJA BOLJEVIC
25/02/2023 u 21:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Los Anđeles dobio prvo upozorenje za mećavu od 1989. godine

Meteorolozi prognoziraju sniježne padavine u gradu Big Bear Lake koji se nalazi svega dva sata sjeveroistočno od Los Anđelesa. U planinama se očekuju udari vjetra do 120 kilometara na sat, zbog čega je povećan rizik od lavina

Zimska oluja zahvatila je američku saveznu državu Kaliforniju, zbog čega je Los Anđeles dobio prvo upozorenje za mećavu od 1989. godine, prenose agencije.

Ogromna oluja već je donijela velike mećave i temperature daleko ispod nule u veći dio sjevera SAD-a. Zahlađenje dolazi u vrijeme kada se su djelovi jugoistoka SAD-a zahvaćeni rekordnim toplotnim talasom.

Meteorolozi su izdali upozorenje na mećave i niske temperature za područje koje se proteže sve do južnog kalifornijskog grada San Dijega, na američkoj zapadnoj obali.

Meteorolozi prognoziraju sniježne padavine u gradu Big Bear Lake koji se nalazi svega dva sata sjeveroistočno od Los Anđelesa. U planinama se očekuju udari vjetra do 120 kilometara na sat, zbog čega je povećan rizik od lavina.

- Ovu oluju ne treba shvatiti olako. Ostanite kod kuće. Utoplite se, osigurajte se, objavile su vlasti Big Bear Lakea na Tviteru.

Zatvoreni djelovi autoputa

U Santa Clariti, 64 kilometra sjeverno od Los Angelesa, zatvoreni su djelovi autoputa zbog klizišta.

Uslijed slabe vidljivosti na sjeveru Kalifornije zatvoren je autoput između San Franciska i glavnog grada države Sakramenta.

Najmanje tri miliona stanovnika Kalifornije bilo je upozoreno na zimsko nevrijeme, a 150.000 korisnika ostalo je bez struje.

Iako je prognoza za jak snijeg dovela veći dio države u stanje pripravnosti, južna obalna područja bi se takođe mogla suočiti s prijetnjama od jakih kiša i poplava.

Upozorenja o evakuaciji iz područja sjeverno od Los Angelesa na snazi su do daljnjeg

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 03:44