Šefovi policija Los Anđelesa i Beverli Hilsa / - SCREENSHOT/ LA TIMES
03/12/2023 u 22:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Los Anđeles: Uhapšen osumnjičeni za hladnokrvna ubistva beskućnika

Džerid Džozef Pauel prišao je muškarcima u tri različita kvarta Los Anđelesa u rasponu od četiri dana, usmrtivši svakog bez očiglednog razloga

Američka policija uhapsila je osumnjičenog serijskog ubicu za koga se vjeruje da je ubio trojicu beskućnika na ulicama Los Anđelesa. Inspektori su pronašli dokaze za ubistva beskućnika u vrijeme dok je osumnjičeni već bio u pritvoru zbog četvrtog ubistva, koje nije povezano.  

Osumnjičeni je navodno pucao u tri muškarca dok su spavali na ulici, a četvrtog muškarca je ustrijelio u njegovoj kući, prenosi El-Ej tajms.

Džerid Džozef Pauel (33) prišao je muškarcima u tri različita kvarta Los Anđelesa u rasponu od četiri dana, usmrtivši svakog bez očiglednog razloga, rekao je u šef lokalne policije Mišel Mur.

Mur je ubistva opisao kao "besmislena" i rekao da snimci najmanje jednog ubistva pokazuju kako je Pauel "ravnodušno" oduzeo muškarcu život.

- Bilo je zastrašujuće, a ja sam u ovom poslu preko četiri decenije - istakao je Mur, dodavši da je napadač "hladnokrvno pucao bez ikakvog oklijevanja".

Pauel je uhapšen u srijedu uveče nakon što je njegov automobil povezan sa ubistvom 42-godišnjeg muškarca kojeg je usmrtio u njegovoj kući tokom pljačke.

Pauelov BMV je primjećen na mjestu ubistva, a policija Beverli Hilsa uočila je taj automobil i uhapsila Pauela nakon što su ga policajci zaustavili.

Mur je rekao da su istražitelji automobil povezali sa ubistvima beskućnika, iako nije naveo kako, i potvrdio je da je pištolj pronađen tokom Pauelovog hapšenja povezan sa sve četiri pucnjave.

Motivi ostaju nejasni. Mur je rekao da se čini da je napadač napadao beskućnike koji su bili sami.

Pauel ima debeli krivični dosije, uključujući i osude za krivična djela, a policija sumnja da je bilo još žrtava.

U petak je drugi napadač pucao na pet beskućnika ispod nadvožnjaka na auto-putu u Las Vegasu, saopštile su vlasti. Kako je navela policija, jedan muškarac je preminuo od zadobijenih povreda, a drugi je u kritičnom stanju, dok su ostale žrtve stabilno.

U tom slučaju niko nije uhapšen.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 11:29