/ - EPA
27/11/2022 u 16:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lukašenko: Amerika ne dozvoljava Ukrajini da počne pregovore sa Rusijom, žele da slome Evropu

Amerikanci hoće da pobijede Evropu jednim udarcem, rekao je Lukašenko

SAD ne dozvoljavaju rukovodstvu Ukrajine da započne pregovarački proces sa Rusijom, izjavio je predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko u emisiji TV kanala „ Rusija-1 “ u intervjuu za program „Moskva. Kremlj. Putin“- odgovarajući na pitanja novinara Pavla Zarubina, prenosi TASS.

-Ako mislite na rukovodstvo Ukrajine, onda im to definitivno ne daju. Amerikanci hoće da pobijede Evropu jednim udarcem, jednim prolazom, i preko Rusije dođu do Kine. Naravno, gaženjem Rusije- rekao je Lukašenko.

Bjeloruski lider je takođe primijetio da ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski krši osnovne principe pregovaračkog procesa.

-Greška Ukrajinaca, Zelenskog, je što krše klasične principe pregovaračkog procesa. Ne možete unaprijed postavljati uslove ako hoćete da razgovarate sa ogromnom Rusijom. Sjedite za pregovarački sto, iznesite sve uslove, tamo. Drugi klasični princip je kompromis- rekao je predsjednik Bjelorusije.

-Nema potrebe da se ubija naš sopstveni narod. Imamo samo jednu krv u žilama. Vidim da Rusija ovo razume. Hoće li Ukrajina ovo razumjeti? - rekao je predsjednik Bjelorusije.

Lukašenko je ranije, komentarišući masovna pogubljenja zarobljenih ruskih vojnika od strane predstavnika Oružanih snaga Ukrajine, primijetio da su akcije ukrajinskih vlasti zbog toga što ih „Amerikanci čvrsto drže za jedno mjesto".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 18:08