Александар Лукашенко / фото: EPA
09/05/2022 u 08:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лукашенко честитао сународницима Дан побједе

Ово је велики празник који је постао симбол храбрости и непоколебљивости, храбрости и пожртвовања милиона совјетских људи, који су јуна 1941. године храбро поднијели удар варварске, антихумане идеологије нацизма и побиједили, наводи се у честитки

Предсједник Бјелорусије Александар Лукашенко честитао је сународницима Дан побједе, рекавши да се званични Минск никада неће уморити да подсјећа Европу ко је ставио тачку на Други свјетски рат.

„Честитам вам Дан побједе. Ово је велики празник који је постао симбол храбрости и непоколебљивости, храбрости и пожртвовања милиона совјетских људи, који су јуна 1941. године храбро поднијели удар варварске, антихумане идеологије нацизма и побиједили“, наводи се у честитки објављеној на сајту председника.

У њему се напомиње да „Бјелорусија памти своје хероје – оне који су се несебично борили на фронтовима, ризикујући своје животе, борили се против непријатеља у окупацији, чинили свакодневни раднички подвиг у позадини, приближавајући побједнички мај 1945. године“.

„Сјећамо се свих невиних жртава циничних експеримената и монструозне суровости Хитлерових џелата. И нећемо се уморити да подсјећамо народе Европе ко је ставио тачку на најкрвавији рат у историји човјечанства“, нагласио је Лукашенко.

Према његовим ријечима, „овај пролећни дан, 9. мај, кроз деценије мирног живота и даље одзвања у срцима Бјелоруса болом, поносом и бескрајном захвалношћу побједницима“.

Лукашенко је такође пожелио да у сваком бјелоруском дому увијек влада мир, благостање и хармонија.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 10:25