Aleksandar Lukasenko / - EPA
25/11/2022 u 06:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lukašenko: Minsk neće slati vojsku u Ukrajinu, Amerikanci ne žele nikakve mirovne pregovore

Nećemo uvoditi ljudstvo tamo, jer za to nema potrebe. Naše oružane snage, a odmah bismo mogli da aktiviramo 35-40.000 ljudi, neće riješiti problem, istakao je bjeloruski lider

Amerikanci ne žele mirovne pregovore povodom situacije u Ukrajini, oni se boje samo nuklearnog sukoba, izjavio je bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko.

„Treba pregovarati. Ali, potrebno je pregovarati razumno i razgovarati o miru. Ukrajinu, kao i Poljake i Amerikance koji stoje iza nje, treba razotkriti i predstaviti svijetu u pravom svjetlu. Oni ne žele nikakve mirovne pregovore. Amerika koja vlada preko Poljske plaši se samo jednog – nuklearnog sukoba, nuklearnog oružja. Zašto? Zato što će tada već biti uzavrela situacija. To je njihov pristup“, rekao je bjeloruski lider novinarima, preneo je Sputnjik.

„Nećemo uvoditi ljudstvo tamo, jer za to nema potrebe. Naše oružane snage, a odmah bismo mogli da aktiviramo 35-40.000 ljudi, neće riješiti problem“, istakao je bjeloruski lider.

Prethodno je Lukašenko izjavio da rukovodstvo Ukrajine treba da se zaustavi i preduzme korake za okončanje sukoba ako ne želi pogibiju ogromnog broja ljudi i uništenje zemlje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 17:35