Предјседнијк Бјелорусије Лукашенко / - ФОТО: РТС
26/05/2021 u 19:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лукашенко: Нападима на Бјелорусију пређене црвене линије

Бјелоруске власти су у недјељу преусмјериле ка Минску путнички авион ирског Рајанера на путу из Атине за Виљнус, наводно због пријетње бомбом

Бјелоруски предсједник Александар Лукашенко осудио је данас "нападе" који прелазе "црвене линије", након преусмјеравања авиона ка Минску и хапшења једног опозиционара.

-Наши противници из иностранства и из земље промијенили су методе напада на нашу државу. Прешли су мноштво црвених линија, пређене су границе разумијевања и људског морал- рекао је Лукашенко у обраћању посланицима и другим високим званичницима режима.

Како преноси агенција Белта, Лукашенко је рекао да је "легално" поступио преусмјеравањем цивилног авиона ка Минску након пријетње бомбом, и одбацио оптужбе да је то учињено како би био ухапшен опозиционар.

-Легално сам поступио како бих заштитио људе-рекао је он.

Лукашенко је додао да је "лаж" да је послао борбени авион МиГ-29 како би авион Рајанера принудно слетио.

Бјелоруске власти су у недјељу преусмјериле ка Минску путнички авион ирског Рајанера на путу из Атине за Виљнус, наводно због пријетње бомбом, и ухапсиле опозиционог активисту и новинара, 26-годишњег Романа Проташевича. Нјегова дјевојка, која има руско држављанство, такође је ухапшена.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 05:21