/ - PHOTO BY MIKA BAUMEISTER ON UNSPLASH
20/01/2022 u 21:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мајами: Авион на путу за Лондон се вратио јер је путница одбила да стави маску

Портпарол полиције Мајамија рекао је да је особље Американ ерлајнса „админситративно“ дјеловало са путницом

Авион компаније Американ ерлајнс (Америцан Аирлинес) на путу за Лондон вратио се назад на полазни аеродром у Мајамију када је једна путница одбила да поштује савезне америчке прописе и носи маску, навела је авиокомпанија, јављају агенције преносе медији.

Представници компаније позвали су полицију Мајамија и полицајци су синоћ без инцидента извели путницу из авиона на Међународном аеродрому у Мајамију.

Портпарол полиције Мајамија рекао је да је особље Американ ерлајнса „админситративно“ дјеловало са путницом.

Она је стављена на америчку интерну листу за забрањена путовања док траје даља истрага, рекао је портпарол авиокомпаније.

Американ ерлајнс навео је да је на враћеном авиону било 129 путника и 14 чланова посаде. Пилоти су вратили авион, Боинг 777, назад мање од сат времена од почетка трансатлантског лета, према служби за праћење авиона Флајт авер (ФлихгтАwаре).

Авиокомпаније су често забрањивале путовање путницима док траје пандемија ако одбију да слиједе обавезно ношење маске намијењено да се спријечи ширење цовида-19.

Авиокомпаније су пријавиле готово 6.000 инцидената повезаних са непослушним путницима прошле године и 151 случај у прве двије недјеље ове године, према америчкој Савезној управи за авијацију (ФАА). Већина тих случајева односила се на путнике који су одбијали да носе маску.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 02:49