Мајкрософт лого / - WIKIPEDIA
16/03/2023 u 09:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Majkrosoft upozorio Ukrajinu: Ruski hakeri spremaju novi napad, ovog puta će biti pakleno

Izvještaj istraživačko-analitičkog tima odjeljenja za sajber bezbjednost američkog tehnološkog giganta upozorava na niz novih otkrića o tome kako su ruski hakeri djelovali tokom sukoba u Ukrajini

U najnovijem izvještaju odjeljenja za sajber bezbjednost američke korporacije Majkrosoft upozorava se da ruski hakeri pripremaju novi talas sajber napada na Ukrajinu kojima se, pored ostalog, ciljaju i linije snabdijevanja Ukrajine, saopšteno je danas iz sjedišta Majkrosofta.

Izvještaj istraživačko-analitičkog tima odjeljenja za sajber bezbjednost američkog tehnološkog giganta upozorava na niz novih otkrića o tome kako su ruski hakeri djelovali tokom sukoba u Ukrajini i šta bi moglo da uslijedi, prenosi Rojters.

-Od januara 2023. godine Majkrosoft prati ruske sajber aktivnosti. Ruski hakeri nastoje da pojačaju destruktivne i obavještajne prijetnje Ukrajini i njenim civilnim i vojnim kapacitetima. Po svemu sudeći, u toku su pripreme (jedne grupe ruskih hakera) za novi destruktivni napad- navodi se u izvještaju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 21:24