Емануел Макрон / - принтскрин
10/03/2022 u 19:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Макрон: Чланице ЕУ ће морати да донесу историјске одлуке

У дворцу Версај данас и сјутра је неформални самит посвећен првобитно економским питањима, али се дневном реду наметнула руска инвазија на Украјину

Француски предсједник Емануел Макрон изјавио је данас уочи неформалног самита лидера Европске уније (ЕУ) у дворцу Версај, у предграђу Париза, да ће се због руске инвазије на Украјину Европа промјенити још брже и још јаче, јављају агенције преносе медији.

-Европа се промјенила под утицајем пандемије коронавируса, мијењац́е се брже и јаче под утицајем рата- рекао је Макрон, домаћин самита у склопу француског предсједавања Савјетом ЕУ, преноси Индекс.хр.

Макрон је рекао да ће рат навести земље чланице Уније да доносе "историјске одлуке како би потпуно редефинисале архитектуру Европе".

Француски предсједник је најоштрије осудио руско бомбардовање породилишта и дјечије болнице у Маријупољу у среду, наводећи да је то "чин недостојног рата".

У дворцу Версај данас и сјутра је неформални самит посвећен првобитно економским питањима, али се дневном реду наметнула руска инвазија на Украјину.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 22:02