Емануел Макрон / - ЕПА
05/02/2022 u 18:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Макрон разговарао са Џонсоном о украјинској кризи

Макрон је имао у четвртак одвојене разговоре са руским и украјинским предсједницима Владимиром Путином и Володимиром Зеленским, о шансама за наставак дипломатског пута који би довео до деескалације украјинске кризе

Француски предсједник Емануел Макрон разговарао је данас телефоном о украјинској кризи са британским премијером Борисом Джонсоном и подвукао потребу “одржавања дијалога ради деескалације ситуације, саопштено је из Јелисејске палате, јављају агенције преносе медији.

Макрон би сљедеће недјеље требало да посјети Русију, која је концентрисала додатне трупе у близини границе са Украјином, изазивајући страх Запада од могуће инвазије, што Москва категорички негира, преноси Ројтерс.

Француски предсједник разговарао је данас телефоном и са генералним секретаром НАТО Јенсом Столтенбергом, а како је саопштено из његовог кабинета, у разговору је нагласио “потребу да се настави са улагањем напора на деескалацији путем дијалога”, уз поштовање “основних принципа европске безбједности, суверенитета држава и права која из тога проистичу.”

Макрон је имао у четвртак одвојене разговоре са руским и украјинским предсједницима Владимиром Путином и Володимиром Зеленским, о шансама за наставак дипломатског пута који би довео до деескалације украјинске кризе.

Према најавама из Јелисејске палате он ће отпутовати 7. фебруара у Москву на разговор са Путином, а дан касније у Украјину, гдје ће разговарати са Зеленским, наводи Ројтерс.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 16:53