Emanuel Makron / - FOTO: PATRICK SEEGER/EPA-EFE VIA REX/SHUTTERSTOCK
24/03/2023 u 22:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Gledaoci ga isprozivali: Makron skinuo luksuzni sat usred emisije

Intervju je emitovan u srijedu, dan prije nego što je više od milion demonstranata protestovalo širom Francuske zbog Makronove odluke da se starosna granica za penzionisanje podigne sa 62 na 64 godine

Francuski predsjednik Emanuel Makron izazvao je buru negativnih komentara na društvenim mrežama nakon što su gledaoci primjetili kako tokom televizijskog gostovanja skida svoj „luksuzni“ sat usred razgovora o njegovoj žestoko osporavanoj reformi penzionog sistema.

Intervju je emitovan u srijedu, dan prije nego što je više od milion demonstranata protestovalo širom Francuske zbog Makronove odluke da se starosna granica za penzionisanje podigne sa 62 na 64 godine, a dodatni bijes izazvale su tvrdnje pojedinih korisnika društvenih mreža da sat koji je francuski predsjednik skinuo vrijedi 80.000 eura.

Jelisejska palata saopštila je, međutim, da to nije cijena sata, već da Makron nosi model Bell & Ross BR V1-92 sa ugaviranim grbom, čija se cijena kreće između 1.660 i 3.300 eura, prenosi Nova.rs.

Makron je tokom intervjua sat skinuo diskretno, držeći ruke ispod stola, što je na društvenim mrežama prihvaćeno kao dodatni dokaz da je „van kontakta sa običnom francuskom javnošću“, kao i da je „predsjednik bogatih“, prenosi Gardijan.

Predstavnici Jelisejske palate naveli su da je Makron skinuo sat jer je „zveckao o sto“.

„Predsjednik nije skinuo sat da bi ga sakrio, već zato što je snažno lupao o sto. Buka se jasno čuje samo nekoliko sekundi prije početka videa koji se dijeli na društvenim mrežama“, kaže se u saopštenju.

Prije uklanjanja sata, oko 10 minuta od početka intervjua, čuo se zveket kada je Makron naslonio podlaktice na sto. Zatim je stavio ruke ispod stola, a kada ih je ponovo podigao na sto, na njegovom lijevom zglobu više nije bilo sata.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. jun 2023 22:23