Емануел Макрон / - принтскрин
27/10/2021 u 06:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Макрон затражио снажан сигнал од Сиjа уочи самита УН о клими

Макрон jе охрабрио Сиjа да повећа циљеве Кине у смислу напора да се ријеши климатска криза и да оствари "конкретан напредак" у правцу окончања ослањања Кине на угаљ

Француски предсједник Емануел Макрон затражио jе од кинеског предсједника Сиjа Ђинпинга "одлучан сигнал" у вези са климатским промјенама уочи самита УН о клими у Шкотскоj, саопштило jе француско предсједништво.

Макрон jе охрабрио Сиjа да повећа циљеве Кине у смислу напора да се ријеши климатска криза и да оствари "конкретан напредак" у правцу окончања ослањања Кине на угаљ.

Француски предсједник jе позвао на већи реципроцитет и равнотежу у трговинском односу између Европе и Кине, нарочито у смислу приступа тржишту.

Кина спада међу државе коjе наjвише емитуjу гасове коjи изазиваjу ефекат стаклене баште и jош ниjе одредила нове климатске циљеве.

Ова држава jе раниjе обећала да ће постати угљенично неутрална до 2060. године и да ће престати да повећава емисиjе након 2030. године, али ниjе одредила вријеме када ће емисиjе бити на врхунцу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 12:35