Емануел Макрон / - принтскрин
27/10/2021 u 06:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Макрон затражио снажан сигнал од Сиjа уочи самита УН о клими

Макрон jе охрабрио Сиjа да повећа циљеве Кине у смислу напора да се ријеши климатска криза и да оствари "конкретан напредак" у правцу окончања ослањања Кине на угаљ

Француски предсједник Емануел Макрон затражио jе од кинеског предсједника Сиjа Ђинпинга "одлучан сигнал" у вези са климатским промјенама уочи самита УН о клими у Шкотскоj, саопштило jе француско предсједништво.

Макрон jе охрабрио Сиjа да повећа циљеве Кине у смислу напора да се ријеши климатска криза и да оствари "конкретан напредак" у правцу окончања ослањања Кине на угаљ.

Француски предсједник jе позвао на већи реципроцитет и равнотежу у трговинском односу између Европе и Кине, нарочито у смислу приступа тржишту.

Кина спада међу државе коjе наjвише емитуjу гасове коjи изазиваjу ефекат стаклене баште и jош ниjе одредила нове климатске циљеве.

Ова држава jе раниjе обећала да ће постати угљенично неутрална до 2060. године и да ће престати да повећава емисиjе након 2030. године, али ниjе одредила вријеме када ће емисиjе бити на врхунцу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

04. decembar 2021 13:51