Ле Пен  / Фото: VALERY HACHE, AFP
12/09/2021 u 17:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Марин Ле Пен кренула у предсједничку кампању: Бранићу француску слободу

Екстремна десничарка је велики фаворит на изборима

Шефица француске екстремне деснице Марин Ле Пен кренула је данас у предсједничку кампању, седам мјесеци од избора на којима анкете показују да ће поново у другом кругу она бити са садашњим предсједником Емануелом Макроном.

Она је привремено повјерила вођство своје партије Национално окупљање потпредсједнику странке Жордану Бардели (26), који ће од сјутра преузети кормило покрета презадуженог и потресеног због пораза на јунским регионалним изборима.

Пред око 900 активиста. Ле Пен је рекла да ће председнички избори бити не само избор друштва као претходни, већ да ће то бити избор цивилизација.

Обећала је да ће бранити француску „слободу“.

- Стижемо на раскрсницу где један пут води у понор а други на врх -рекла је Ле Пен.

Садашњи француски предсједник Емануел Макрон и Ле Пен остају фаворити на предсједничким изборима заказаним за пролеће 2022. године и обоје би ушли у други круг као и на претходним изборима, пренио је прије недјељу дана париски лист Фигаро резултате најновије анкете јавног мњења.

Центриста Макрон изабран је за предсједника Француске у другом кругу предсједничких избора одржаних 7. маја 2017. године, а званично је ступио на дужност 14. маја те исте године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 12:25