Ilon Mask / - INSTAGRAM
14/12/2022 u 05:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mask bez milosti: Raspustio stručni savjet koji se bavio govorom mržnje, eksploatacijom djece

Maskovo vlasništvo nad Tviterom obilježeno je haosom u kompaniji, jer on nastoji da je učini profitabilnom kroz masovna otpuštanja i uvođenje politika koje su naišle na široko rasprostranjeno unutrašnje protivljenje

Kompanija Tviter je pod novim izvršnim direktorom Ilonom Maskom raspustila svoj Savjet za povjerenje i bezbjednost.

Članovi tog tijela obaviješteni su putem imejla da savjet više nije „najbolja struktura“ za donošenje „spoljašnjih uvida u rad na razvoju proizvoda i politike“, objavio je Vašington post.

Savjet je bio savjetodavna grupa sastavljena od 100 nezavisnih organizacija koja je imala za cilj da se obračuna sa govorom mržnje, eksploatacijom djece, samoubistvima, samopovrjeđivanjem i drugim fenomenima uočenim na platformi.

Juče je objavljeno i da je bivši zvaničnik Tvitera za bezbjednost Joel Rot bio primoran da napusti svoj dom zbog eskalacije napada na njega, uključujući samog Maska.

Vašingon post navodi da su Rot i njegova porodica pobjegli nakon što su Maskovi tvitovi pogrešno predstavili Rotove akademske radove o seksualnoj aktivnosti i djeci.

Kao šef odjeljenja za bezbjednost, Rot je bio uključen u mnoge odluke platforme o tome koje objave ili naloge mreža treba da suspenduje.

Imejl je stigao neposredno prije video sastanka članova savjeta sa predstavnicima Tvitera na kojem je trebalo da se razgovara o nedavnim dešavanjima, navode lokalni mediji, pozivajući se na izvore bliske kompaniji.

„Zahvalni smo na vašem angažmanu, savjetima i saradnji u posjlednjih nekoliko godina i želimo vam puno uspjeha u budućnosti“, pisalo je u e-mailu.

Tviter je formirao savjetodavnu grupu 2016. godine kako bi platformu učinio bezbjednijom i bavio se govorom mržnje, iskorišćavanjem djece, samoubistvom, samopovrjeđivanjem i drugim problemima.

Sastojao se od oko 100 članova nezavisnih građanskih, organizacija za ljudska prava i drugih.

Maskovo vlasništvo nad Tviterom obilježeno je haosom u kompaniji, jer on nastoji da je učini profitabilnom kroz masovna otpuštanja i uvođenje politika koje su naišle na široko rasprostranjeno unutrašnje protivljenje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 05:16