Илон Маск / - Инстаграм
03/06/2022 u 12:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Маск отпушта 10 одсто радника у Тесли због „лошег предосjећаја“ о економији

Компанија Тесла се мучила да поново покрене производњу у својој фабрици у Шангају након што су блокаде због Ковид-19 довеле до застоја у фабрици

Извршни директор Тесле Илон Маск каже да има "супер лош предосјећај" када је економија у питању и жели да отпусти око 10 одсто радника у производњи електричних аутомобила.

Порука је стигла убрзо након што је најбогатији човек на свијету рекао запосленима да се врате на посао или да напусте компанију.

Према годишњем извештају СЕЦ-а, Тесла је крајем 2021. запошљавала око 100.000 људи у компанији и њеним подружницама. Масково оштро упозорење о потенцијалној рецесији и утицају на произвођаче аутомобила је најдиректнија и најнаглашенија прогноза те врсте у индустрији.

Док је забринутост због ризика од рецесије порасла, потражња за Тесла аутомобилима и другим електричним возилима је и даље јака, па је индустрија остала стабилна током тржишних поремећаја.

Компанија Тесла се мучила да поново покрене производњу у својој фабрици у Шангају након што су блокаде због Ковид-19 довеле до застоја у фабрици.

Маскова суморна перспектива одражава и недавне коментаре руководилаца других компанија, укључујући генералног директора ЈPMorgan Chase (ЈПМ) Џејмија Дајмона и предсједника Голдман Сакса (ГС) Џона Волдрона.

- Ураган је преко пута и иде ка нама - истиче Дајмон за ЦНН.

Инфлација у Сједињеним Државама је на врхунцу у последњих 40 година и то је утицало на трошак живота у Америци, док се Федералне резерве суочавају са тешким задатком да пригуше тражњу довољно да обузда инфлацију, а да притом не изазову рецесију.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 14:22