Ilon Mask odustao od kupovine Tvitera / - SHUTTERSTOCK
04/12/2022 u 08:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mask pita korisnike Tvitera: Da li treba pomilovati Asanža i Snoudena?

Ne izražavam svoje mišljenje, ali sam obećao da ću sprovesti anketu. Pitam da li treba pomilovati Asanža i Snoudena, naveo je Mask i ponudio dvije opcije – „da“ i „ne“

Američki milijarder i vlasnik Tvitera Ilon Mask, danas je postavio anketu na svom nalogu u kojoj pita korisnike ove društvene mreže da li treba pomilovati osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža i bivšeg američkog obaveštajca Edvarda Snoudena.

„Ne izražavam svoje mišljenje, ali sam obećao da ću sprovesti anketu. Pitam da li treba pomilovati Asanža i Snoudena“, naveo je Mask i ponudio dvije opcije – „da“ i „ne“.

Asanžu (51) u SAD preti 175 godina zatvora zbog optužbi za objavljivanje povjerljivih informacija, nalazi se u strogo čuvanom zatvoru u Britaniji, Belmaršu.

Vodeći zapadni mediji, uključujući „Njujork tajms“, „Gardijan“, „Tajms“, Mond“ i „El Pais“, pozvali su vladu SAD da odbaci optužbe protiv Asanža zbog puštanje u javnost poverljivih informacija.

Asanž je nedavno podnio žalbu Evropskom sudu za ljudska prava zbog moguće ekstradicije iz Britanije u SAD.

Snouden (39) je izašao u javnost 2013. godine sa informacijama o metodama elektronskog nadgledanja američkih obavještajnih agencija, uključujući i nelegalno prisluškivanje razgovora stranih lidera.

On je pobjegao iz SAD i zatražio azil u nekoliko zemalja, uključujući i Rusiju. Moskva mu je 1. avgusta 2014. godine dala dozvolu za boravak, a ove nedelje je dobio ruski pasoš.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 00:20