Илон Маск / - Инстаграм
17/05/2022 u 07:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Маск планира да прода акције SpaceKs да би купио Твитер

Маск је постигао договор о преузимању Твитер мреже за 44 милијарде долара. Објашњавајући куповину, рекао је да вјерује у потенцијал Твитера да постане платформа за слободу говора широм свијета

Амерички предузетник Илон Маск вјероватно планира да прода акције компаније SpaceKs коју је основао за финансирање уговора о куповини друштвене мреже Твитер, преноси Њујорк пост, позивајући се на изворе.

Крајем априла, Маск је постигао договор о преузимању Твитер мреже за 44 милијарде долара. Објашњавајући куповину, рекао је да вјерује у потенцијал Твитера да постане платформа за слободу говора широм свијета.

Маск сматра да је 44 милијарде долара веома велики износ, рекли су извори, тако да би могао да прода акције SpaceKs -а за финансирање посла. Компанија намјерава да почне да продаје данас по цијени од 70 долара по акцији, што је 25 одсто више у односу на посљедњу продају акција у децембру, рекли су извори.

Од августа 2021. милијардер је имао 44 одсто удјела у SpaceKs-у, према савезним документима.

Раније је Њујорк тајмс, позивајући се на Маскову презентацију инвеститорима, извијестио да милијардер намјерава да повећа годишњи приход Твитера на 26,4 милијарде долара до 2028. године. Поред тога, бизнисмен очекује да ће број корисника Твитера до 2028. достићи 931 милион.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 08:31