Илон Маск / - Инстаграм
10/05/2022 u 20:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Маск: Поништићу Трампу трајну забрану на Твитеру

Трамп је крајем априла рекао да не намјерава да се врати на Твитер чак и ако му налог буде одблокиран након што је милијардер Илон Маск купио ту друштвену мрежу

Илон Маск, власник Твитера, најавио је данас да ће укинути суспензију бившем предсједнику САД Доналду Трампу на Твитеру.

- Трајне забране требале би да буду ретке и стварно за ботове или преваре, спам рачуне… Мислим да није било исправно забранити Доналда Трампа“, рекао је Муск на конференцији Future of the Car na FT Liveu. “Мислим да је то била грешка, јер је отуђила велики дио земље и није на крају резултирала тиме да Доналд Трамп нема глас - рекао је Маск, преноси ЦНБЦ.

- Поништио бих трајну забрану - додао је.

Подсетимо, Твитер је трајно суспендовао Трампа с платформе 2021. након напада његових присталица на амерички Капитол. Компаније је саопштила да је одлуку донијела након нереда 6. јануара „због ризика од даљег подстицања насиља“. Трамп је у то вријеме имао више од 80 милијона пратилаца на платформи.

Трамп је крајем априла рекао да не намјерава да се врати на Твитер чак и ако му налог буде одблокиран након што је милијардер Илон Маск купио ту друштвену мрежу.

Трамп је тада рекао да ће се придружити својој платформи Истина у наредних недељу дана, као што је и планирано.

- Не идем на Твитер. Остаћу на истини. надам се да Илон купује Твитер јер хоће да га побољша и он је добар човјек, али ја остајем на Истини - казао је Трамп.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 20:45