Ilon Mask / - INSTAGRAM
10/08/2022 u 10:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mask prodao dionice Tesle vrijedne 6,9 milijardi dolara

Usred špekulacija o razlozima prodaje, Mask je u nizu večerašnjih tvitova rekao da želi da spriječi paničnu prodaju dionica ako bude prisiljen da dovrši 44 milijarde dolara vrijedno preuzimanje Tvitera, koje je napustio prošli mjesec

Američki milijarder Ilon Mask prodao je dionice Tesle za 6,9 milijardi dolara, kako bi izbjegao rasprodaju proizvođača električnih vozila u posljednji čas u slučaju da bude prisiljen da nastavi s kupovinom Tvitera.

Teslin glavni izvršni direktor prodao je 5. avgusta oko 7,92 miliona dionica, prema više regulatornih dokumenata objavljenih nakon zatvaranja Njujorške berze u utorak, piše Bloomberg.

Usred špekulacija o razlozima prodaje, Mask je u nizu večerašnjih tvitova rekao da želi da spriječi paničnu prodaju dionica ako bude prisiljen da dovrši 44 milijarde dolara vrijedno preuzimanje Tvitera, koje je napustio prošli mjesec.

Na pitanje pratilaca na društvenoj mreži je li završio s prodajom dionica Tesle i da li bi ih ponovo kupio ako se ne sklopi posao oko preuzimanja Tvitera, kratko je potvrdno odgovorio.

Prodaja dolazi samo četiri mjeseca nakon što je Musk, najbogatiji čovjek na svijetu, rekao da ne planira više da prodaje udjele u kompaniji koju je izgradio u globalnog lidera u električnim vozilima, nakon što se prethodno oslobodio 8,5 milijardi dolara vrijednih dionica nakon svojih početnih ponudu za kupovinu Twittera.

Od tada su se Tesline dionice oporavile od najnižih nivoa koje su dostigle u maju, potpomognute opštim trendom rasta dionica na Wall Streetu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 20:13