Илон Маск / - Инстаграм
06/06/2022 u 18:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Маск запријетио да ће одустати од куповине Твитера ако се не испуни његов захтјев

Оснивач Тесле је довео у питање тачност података које је Твитер доставио о спам налозима, према којима они чине мање од пет одсто корисничке базе. Маск тврди да права цифра мора бити негдје око 20 одсто

Милијардер Илон Маск запријетио је да ће одустати од договора да за 44 милијарде долара купи компанију Твитер уколико та друштвена мрежа одбије да му достави податке о спам и лажним налозима.

Маск је у писму компанији навео да су они у „јасном кршењу“ обавеза према њему и упозорио да задржава право да откаже споразум о куповини.

Ово је први пут да је Маск написмено запријетио одустајањем – до сада је о томе само твитовао.

Твитер је претходно умањивао значај Маскових упозорења да је договор „на чекању“, тврдећи да ће му подаци које тражи помоћи у руковођењу Твитером, а не у спровођењу детаљне анализе и поновног отварања преговора.

Маск је у марту рекао да ће “привремено замрзнути” договор док чека да му друштвена мрежа достави податке о броју лажних налога.

- Маск вјерује да Твитер отворено одбија да се повинује обавезама из споразума о спајању, што изазива сумњу да компанија крије тражене податке - наводи се у писму.

Оснивач Тесле је довео у питање тачност података које је Твитер доставио о спам налозима, према којима они чине мање од пет одсто корисничке базе. Маск тврди да права цифра мора бити негдје око 20 одсто.

Он тврди да су му подаци потребни како би спровео сопствену анализу Твитерових корисника и да не вјерује у методологију те компаније.

- Маск очигледно има права на тражене податке, који би му омогућили да се припреми за пренос Твитеровог бизниса у његово власништво и како би се олакшало финансирање трансакције - навели су његови адвокати.

Твитер није одговорио на молбу Ројтерса за коментар.

Дионице ове компаније су рано у понедјељак пале за 5,5 одсто и вриједне су 37,95 долара.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 10:20