/ - PHOTO BY CRYSTAL JO ON UNSPLASH
16/05/2022 u 14:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

McDonald‘s одлази из Русије након 30 година

Након руске инвазије на Украјину, највећи свјетски ланац брзе хране у марту је одлучио затворити својих 847 ресторана у Русији

Амерички McDonald's саопштио  је да је покренуо процес продаје свог пословања у Русији након тридесет година рада у тој земљи, преноси Index.hr.

Након руске инвазије на Украјину, највећи свјетски ланац брзе хране у марту је одлучио затворити својих 847 ресторана у Русији те је на мјесечној нову имао губитке од 50 милиона  долара. Сада очекује да ће имати неготовински трошак од око 1.2 до 1.4 милијарде долара.

Одлука о продаји своје имовине у Русији, укључујући култну локацију на Пушкиновом тргу у средишту Москве, указује на велико повлачење култног западњачког бренда. Некада симбол процвата америчког капитализма, прва пословница McDonald'sa у умирућем Совјетском Савезу отворена је 1990. године. Више од 5000 људи присуствовало је отворењу.

McDonald's је саопштио да жели продати све своје ресторане у Русији локалном купцу, али ће и даље задржати заштитни знак.

-Хуманитарна криза узрокована ратом у Украјини те убрзано и непредвидиво окружење пословања довели су McDonald's до закључка да наставак власништва над пословањем у Русији више није одржив- стоји у саопштењу.

Фирма  је саопштила  како ће осигурати да њезине 62 хиљаде запосленика у Русији и даље буду плаћене до затварања било које трансакције те да буду запослени у будућности код било којег потенцијалног купца.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
24. jun 2022 21:50