/ - PHOTO BY CRYSTAL JO ON UNSPLASH
16/05/2022 u 14:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

McDonald‘s одлази из Русије након 30 година

Након руске инвазије на Украјину, највећи свјетски ланац брзе хране у марту је одлучио затворити својих 847 ресторана у Русији

Амерички McDonald's саопштио  је да је покренуо процес продаје свог пословања у Русији након тридесет година рада у тој земљи, преноси Index.hr.

Након руске инвазије на Украјину, највећи свјетски ланац брзе хране у марту је одлучио затворити својих 847 ресторана у Русији те је на мјесечној нову имао губитке од 50 милиона  долара. Сада очекује да ће имати неготовински трошак од око 1.2 до 1.4 милијарде долара.

Одлука о продаји своје имовине у Русији, укључујући култну локацију на Пушкиновом тргу у средишту Москве, указује на велико повлачење култног западњачког бренда. Некада симбол процвата америчког капитализма, прва пословница McDonald'sa у умирућем Совјетском Савезу отворена је 1990. године. Више од 5000 људи присуствовало је отворењу.

McDonald's је саопштио да жели продати све своје ресторане у Русији локалном купцу, али ће и даље задржати заштитни знак.

-Хуманитарна криза узрокована ратом у Украјини те убрзано и непредвидиво окружење пословања довели су McDonald's до закључка да наставак власништва над пословањем у Русији више није одржив- стоји у саопштењу.

Фирма  је саопштила  како ће осигурати да њезине 62 хиљаде запосленика у Русији и даље буду плаћене до затварања било које трансакције те да буду запослени у будућности код било којег потенцијалног купца.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 12:01