Џули де Вуоно и Мариса Ураро / - Фејсбук
29/01/2022 u 21:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Медицинске сестре у САД ухапшене због продаје лажних потврда о вакцинацији

Џули де Вуоно, власница педијатријске клинике у Амитивилу у савезној држави Њујорк, и њена сарадница Мариса Ураро, оптужене су за фалсификовање потврда, а Де Вуоно и за превару

Двије медицинске сестре са Лонг Ајленда ухапшене су због оптужбе да су фалсификовале потврде о вакцинацији против ковида. Сумња се да су оствариле противправну имовинску корист од 1,5 милиона долара.

Џули де Вуоно, власница педијатријске клинике у Амитивилу у савезној држави Њујорк, и њена сарадница Мариса Ураро, оптужене су за фалсификовање потврда, а Де Вуоно и за превару.

Полиција је саопштила да су Де Вуоно и Ураро продавале лажне потврде, које су наплаћивале 220 долара за одрасле и 85 долара за дјецу.

Де Вуоно и Ураро уносиле су лажне информације у државну базу података о имунизацији, наводи полиција.

У стану Де Вуонове пронађено је 900.000 долара у готовини и евиденција из које се види да је наводно остварена противправна имовинска корист од преко 1,5 милиона долара.

"Као медицинске сестре, ове двије особе треба да разумију важност легитимних потврда о вакцинацији, јер сви заједно радимо на заштити јавног здравља", рекао је полицијски комесар округа Сафолк Родни К. Харисон.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 19:32