/ - B. NETANJAHU/ - TWITTER SCREENSHOT NETANJAHU
18/02/2024 u 21:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mediji: Netanjahu pristao na ograničenje broja vjernika na Brdu hrama za Ramazan

Izraelski ministar za nacionalnu bezbjednost Itamar Ben Gvir pozvao je juče da se "stanovnicima Palestinske samouprave" zabrani molitva na Brdu hrama u Jerusalimu za Ramazan koji počinje za manje od mjesec dana

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu prhvatio je zahtjev krajnje desničarskog izraelskog ministra za nacionalnu bezbjednost Itamara Ben Gvira da se ograniči prisustvo arapsko-izraelskih vjernika na Brdu hrama u Jerusalimu.

Pomenuto ograničenje odnosilo bi se za vrijeme muslimanskog vjerskig praznika Ramazan, uprkos upozorenju bezbjednosnih zvaničnika da to ne čini, navodi se u nepotvrđenom izvještaju koji je objavio Kanal 13.

Izraelska služba bezbjednosti, Šin Bet upozorila je da će takvi potezi, posebno oni koji se odnose na izraelske Arape i one sa stalnim boravkom, vjerovatno dodatno podstaći tenzije, prenosi Sputnjik.

Sa druge strane, kako prenosi "Tajms of Izrael", izraelska policija navodno podržava takav potez.

Izraelski ministar za nacionalnu bezbjednost Itamar Ben Gvir pozvao je juče da se "stanovnicima Palestinske samouprave" zabrani molitva na Brdu hrama u Jerusalimu za Ramazan koji počinje za manje od mjesec dana.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 10:33