Вила Зеленских / - Твитер
03/03/2022 u 19:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Медији: Зеленски у Италији има вилу са 21 собом, егзотичниом баштом и базеном

Сајт slidstvo.info пренио је да је некадашња ТВ звијезда а данас предсједник Украјине „крио да посједује ову вилу“, а други извори извјештавају да брачни пар Зеленски посједује још „студио Kвартал 95“, „Зелари фиш“, „Алдоранте лимитид“ на Kипру, „Филм херитиџ“ у Белизеу и „Сан Томазо“ у Италији

Укупно 21 соба, велика егзотична башта и базен – тако италијански медији описују мистериозну вилу коју је предсједник Украјине Володимир Олександрович Зеленски купио прије неколико година у Форте деи Марми за скоро четири милиона еура, и у којој, како се вјерује, никада није боравио, преноси РТС.

Италијански медији вилу називају мистериозном јер ових дана покушавају да сазнају да ли је украјински предсједник икада боравио у грађевини која му се приписује. Наиме, у Форте деи Марми, градићу који спада у луксузне локације у Тоскани, компанија у његовом власништву купила је ову вилу за 3,8 милиона еура.

Оснивач студија "Mansi&Associati" Отавио Франческо Манси изјавио је за италијански лист Либеро кводидијано да никада није имао прилике да упозна предсједника Зеленског, али да је упознао људе који раде за њега.

„Иван Баканов је данас један од главних савјетника предсједника, задужен за безбједност. Ову вилу не користе ни предсједник ни његова фамилија већ је изнајмљују“, рекао је.

Године 2019. године сајт slidstvo.info пренио је да је некадашња ТВ звијезда а данас предсједник Украјине „крио да посједује ову вилу“, а други извори извјештавају да брачни пар Зеленски посједује још „студио Kвартал 95“, „Зелари фиш“, „Алдоранте лимитид“ на Kипру, „Филм херитиџ“ у Белизеу и „Сан Томазо“ у Италији.

Вила се налази у зони у којој су луксузне виле у власништву руских тајкуна који су тренутно стављени на црну листу која је објављена у Званичном листу Европске уније и која броји 680 богаташа којима су наметнуте међународне санкције.

Европска унија, како јављају италијански медији, усвојила је пакет санкција који укључује и богате банкаре и предузетнике из Русије чија је имовина „замрзнута“ а њима забрањено да пролазе кроз територију Европске уније.

Ипак, дугоочекивано љето на италијанској обали, укључујући и Сардинију и друга ексклузивна летовалишта, највероватније пада у воду, што не погађа само богате Русе већ и италијанску економију, јер више од двадесет година овде бораве богати Руси као и други грађани бивших совјетских република, који су познати и по огромним напојницама које остављају италијанском особљу, као и по шопингу који премашује и неколико десетина хиљада еура!

Становници мјеста у коме се налази вила предсједника Украјине кажу да су га последњи пут видјели прије двије године, да је био врло дискретан те га многи нису ни примјећивали. Други кажу да га никада нису видјели и да је он ову вилу купио највјероватније као инвестицију.

Неки опет тврде да су га видјели како се сунча на плажи Алемаре у Версилији. С друге стране, круже гласине да је вила издата за 12.000 еура мјесечно.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 18:58