© Sputnik/Екатерина Штукина / - © SPUTNIK/Екатерина Штукина
08/05/2022 u 15:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Медведев: Дебели Европљани нису далеко ни од бонова за храну

Браво вам га, достојни наследници Карла Маркса, баук комунизма поново долази у Европу, написао је Медведев на Телеграмуз

Након увођења рационализације потрошње енергије у Европи могле би да се појаве бонови за храну, изјавио је замјеник предсједавајућег Савјета безбједности Русије Дмитриј Медведев.

- Баук комунизма је коначно поново ушао у Европу. Тако, у сваком случају, пишу медији. Дебеле Европљане снабдјевене гасом из различитих извора намјеравају да натјерају да га дијеле са сиромашнима, али поноснима, који не желе да плаћају Русији у рубљама за наше гориво. Браво, достојни наследници двојице Карла Маркса и Каутског. Истовремено ће увести и рационализацију потрошње енергије, а онда нису далеко ни бонови за храну- написао је Медведев на свом Телегра

Подсјетимо, Европска комисија 18. маја намјерава да одобри план у случају могућег наглог прекида испорука руског гаса, према којем ће земље-чланице које имају друге изворе испорука морати да дијеле гориво са земљама погођеним смањењем испорука.

Како наводи шпански лист "Паис", Брисел ће захтијевати увођење енергетске рационализације, што ће првенствено утицати на индустрију, тако да предузећа земаља које немају проблема са снабдијевањем немају конкурентску предност у односу на она која су оштећена прекидима у испорукама.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 14:14