Фото EPA-EFE/YULIA ZYRYANOVA/SPUTNIK POOL) / - Фото EPA-EFE/YULIA ZYRYANOVA/SPUTNIK POOL)
03/10/2022 u 17:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Medvedev: Energetska neizvjesnost u svijetu može da potraje veoma dugo

Medvedev je naglasio da se akcenti savremene ekološke agende menjaju zbog promjena na energetskom tržištu

Energetska neizvjesnost u svijetu može da potraje veoma dugo, izjavio je zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev na zasjedanju prezidijuma savjeta predsjednika Rusije za nauku i obrazovanje.

-Zbog rasta cijena resursa, kao posledica sankcija protiv naše zemlje, sve se preokrenulo u velikoj mjeri i to za 180 stepeni. Svijet u suštini preživljava energetsku krizu. Zato bi i naši pristupi toj sferi trebalo da budu usmereni u budućnost. Međutim, oni bi trebalo da uzmu u obzir trenutnu situaciju, kako mi razumijemo, takva energetska nesigurnost može trajati dovoljno dugo, rekao je Medvedev.

Medvedev je naglasio da se akcenti savremene ekološke agende menjaju zbog promjena na energetskom tržištu.

Zapad je zbog Ukrajine pojačao pritisak na Rusiju sankcijama, što je dovelo do rasta cijena električne energije, goriva i hrane u Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama. Predsjednik Rusije Vladimir Putin je ranije izjavio da je politika obuzdavanja i slabljenja Rusije dugoročna strategija Zapada, kao i da su zapadne sankcije zadale veliki udarac cijeloj globalnoj ekonomiji. Prema njegovim riječima, glavni cilj Zapada je da pogorša živote miliona ljudi

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 00:40