/ - SHUTTERSTOCK
23/11/2022 u 15:21 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Medvedev: Nabavljamo novo visokoprecizno oružje, uzalud se nadaju

Medvedev tvrdi da su u procesu nabave dodatnih količina projektila visoke preciznosti

Zamjenik predsjednika Vijeća bezbjednosti  Ruske Federacije Dmitrij Medvedev danas je na Telegramu najavio nastavak vazdušnih napada na Ukrajinu, prenosi Index.hr.

Medvedev tvrdi da su u procesu nabave dodatnih količina projektila visoke preciznosti.

-Tokom posjeta državnom istraživačko-proizvodnom poduzeću Region razgovarali smo o povećanju isporuke oružja visoke preciznosti Oružanim snagama Rusije. Neprijatelji i dalje pažljivo kalkuliraju naša lansiranja i naše zalihe. Uzalud se nadaju da ćemo iscrpiti naše mogućnosti. Nastavit će se. Dovoljno za sve- poručio je Medvedev.

Podsjetimo, ruske snage posljednjih sedmica sve snažnije gađaju ukrajinsku infrastrukturu jer se suočavaju s neuspjehom na bojnom polju nakon invazije 24. februara. Tako je i danas Rusija ponovno raketirala dijelove Ukrajine, zbog čega je za cijelu zemlju izdano upozorenje na vazdušne napade, a širom Ukrajine odjekivale su i eksplozije projektila protuzračne odbrane.

Zbog ruskih je napada prekinuto je snabdijevanje  električnom energijom na duže vrijeme za oko deset miliona potrošača. Istovremeno, ukrajinski nacionalni operater koji snabdijeva zemlju električnom energijom u srijedu je objavio da će u cijeloj zemlji morati pribjeći dodatnim isključenjima struje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 20:01