Dmitrij Medvedev / - SHUTTERSTOCK
31/03/2023 u 18:38 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Medvedev: NATO mirovnjaci na prvoj liniji biće legitimna meta

Rusija je postavila za “prioritet” da eliminiše “dominaciju” SAD i Zapada, dok sebe opisuje kao “civilizaciju” koja brani građane ruskog govornog područja

Rusija će takozvane mirovnjake NATO-a smatrati legitimnim metama ukoliko budu razmješteni na prvu liniju u Ukrajini, saopštio je zamjenik predsjedavajućeg ruskog Savjeta bezbjednosti Dmitrij Medvedev, prenosi Radio Slobodna Evropa.

-Oni će biti legitimne mete za naše oružane snage ukoliko budu postavljeni na prvu liniju sa oružjem u rukama bez pristanka Rusije i ako nam budu direktna prijetnja-naveo je Medvedev u objavi na “Telegramu”.

Prema njegovim riječima, stvarni cilj Zapada je da uspostavi primirje na prvoj liniji koje njima odgovara.

-Jasno je da će takozvani mirovnjaci NATO-a jednostavno ući u sukob na stranu našeg neprijatelja (Ukrajine) i izazvati baš taj treći svjetski rat kog se toliko plaše kada pričaju- dodao je Medvedev.

Istovremeno, Rusija je 31. marta usvojila novu spoljnopolitičku strategiju u kojoj se SAD i Zapad navode kao izvori “egzistencijalne prijetnje” Moskvi, usred diplomatske krize povezane sa sukobom u Ukrajini.

-Preokreti na međunarodnoj sceni” primoravaju Rusiju da “prilagodi svoje dokumente strateškog planiranja, posebno onog o koncepciji spoljne politike Rusije- rekao je predsjednik Vladimir Putin na sastanku Saveta za nacionalnu bezbjednost, prenosi AFP.

Rusija je postavila za “prioritet” da eliminiše “dominaciju” SAD i Zapada, dok sebe opisuje kao “civilizaciju” koja brani građane ruskog govornog područja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 18:13